Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes. Learn more

I understand

 

L'elevada duresa de l’aigua al Berguedà ha estat sempre un problema tant per a les instal·lacions d’aigua sanitària de les llars com per al nostre cos. Una solució a aquests problemes és la instal·lació de descalcificadors que, en combinació amb els filtres d'osmosi inversa, faran que el nostre habitatge disposi en tot moment d’una aigua de qualitat, oblidant entre altres coses, posar sal al rentavaixelles o comprar aigua embotellada per al consum.

Cuida’t per dins i per fora 

Cada vegada som més conscients que l’aigua que arriba a les nostres llars conté determinades substàncies que, en excés, poden arribar a ser perjudicials per a la salut. Aquest és el cas, per exemple, de la calç, el magnesi i el clor, tres components que poden generar o agreujar certs problemes dermatològics, respiratoris i renals. 

Afortunadament, aquesta situació es pot solucionar gràcies a la instal·lació d’un descalcificador. Aquest equip elimina la duresa de l’aigua mitjançant l’ús de resines d’intercanvi iònic: en passar els ions, el calci i el magnesi a través del descalcificador, queden retinguts a la resina d’intercanvi iònic, i s’alliberen ions sodi, és a dir, ions negatius que són beneficiosos per a la salut.

Si ens dutxem amb aigua ionitzada, ajudarem a eliminar les toxines que genera l’organisme i, al mateix temps, hidratarem el nostre cos. Aquesta tipologia d’aigua és molt indicada per a aquelles persones amb dermatitis, pell atòpica i psoriasi.

Efectes dels ions negatius en l’organisme

 • Milloren els problemes respiratoris.
 • Augmenten el benestar general de l’organisme.
 • Disminueixen la fatiga i els dolors musculars.
 • Tenen efecte analgèsic.
 • Milloren els problemes de la pell.
 • Milloren els problemes digestius.
 • Disminueixen els problemes d’ansietat.

El descalcificador consta de:

 • Una ampolla, generalment de fibra de vidre, parcialment plena de resina.
 • Una vàlvula (o vàlvules) per al correcte funcionament de l’equip. 
 • Un dipòsit ple de sal (clorur sòdic). 

El funcionament consta de dues fases molt diferenciades:

 • Servei: l’aigua passa a través del descalcificador, quedant retinguda la duresa a la resina. En el seu lloc, la resina aporta sodi, és a dir, la resina canvia duresa per sodi provocant que l’aigua a la sortida ja no sigui dura. En anar passant l’aigua a través de la resina, cada vegada queden més ions calci i magnesi retinguts fins que la resina està esgotada.
 • Regeneració: per retornar l’aigua al seu estat inicial, passem una solució de sal a través de la resina. Aquesta sal prové del dipòsit de l’equip. Un cop acabada la regeneració, l’equip està llest per entrar en servei començant un nou cicle. Durant la regeneració, el descalcificador subministra aigua dura, motiu pel qual és important estudiar el consum d’aigua per escollir l’aparell que més s’adeqüi a les vostres necessitats.

Els descalcificadors poden ser cronomètrics o volumètrics. Els cronomètrics regeneren per temps, mentre que els volumètrics ho fan per volum d’aigua descalcificada.

aigua 13

No permetis que la calç et passi factura! 

Tots tenim, en major o menor mesura, una certa consciencia de les problemàtiques que les incrustacions de calç poden provocar a la nostra llar. Ara bé, no sempre coneixem l’augment de despesa energètica que aquest factor pot provocar. 

Sabies que 1 mm de calç acumulada pot augmentar fins a un 10% la despesa energètica de la teva llar? 
Facebook Twitter Google+ LinkedIn
×

Log in