Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes. Learn more

I understand

 

L’energia eòlica és l’energia renovable la font de la qual és el vent. També podem dir que l’energia eòlica és una forma indirecta de l’energia solar ja que es produeix com a conseqüència de l’energia cinètica del vent, i aquesta és el resultat de l’efecte de les diferents temperatures i pressions de l’atmosfera originades per la radiació del sol.
Actualment l’energia eòlica és l’energia amb més creixement i ja representa la major part de la producció elèctrica del nostre país.

Tipus d'instal·lacions eòliques

  • Aïllades: Són instal·lacions a petita escala, també anomenades mini eòliques, i cobreixen l’abastament elèctric en immobles localitzats en llocs aïllats, zones rurals... on no arriba la xarxa de distribució elèctrica.
  • Parcs eòlics: És un conjunt d’aerogeneradors connectats a la xarxa de distribució elèctrica. La seva ubicació és en zones on la velocitat del vent mitjana supera els 30km/h. També podem trobar parcs eòlics marins on els aerogeneradors, aquests de major potència, es troben situats dins el mar.

Com funciona?

L’energia cinètica del vent es transforma en energia elèctrica mitjançant els aerogeneradors o generadors eòlics. Els aerogeneradors són dispositius que consisteix en un sistema mecànic de rotació o rotor previst de pales que, amb l’energia cinètica del vent, mouen un generador elèctric connectat al sistema motriu. La potència obtinguda en aquest procés, és tres vegades superior a la potència del vent.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
×

Log in